U naselju Kuljani Izgrađeno 48 stanova za socijalno zbrinjavanje

Ukupno 48 novosagrađenih stanova u Kuljanima, u narednom periodu biće dodijeljeni u zakup po modelu socijalnog stanovanja.

Pretpostavka za dodjelu ovog prvog bloka stanova za socijalne kategorije, jeste donošenje odluke o fondu stambenih jedinica koje će se dodjeljivati licima koja ispunjavaju uslove u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju.

Odluku, kojom će biti regulisano i buduće održavanje novoizgrađenih stanova, sutra će razmatrati odbornici na vanrednom zasjedanju Skupštine grada.

Stanovi su sagrađeni u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, a obaveza Grada je da prije dodjele u zakup stambenih jedinica mora donijeti odluku o fondu socijalnog stanovanja.

Po tehničkom prijemu stambenog objekta u Kuljanima i dobijanja upotrebne dozvole, prava svojine biće upisano na Grad Banju Luku – ističu iz Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, koje vodi ove aktivnosti u ime Grada.
U okviru programa socijalnog stanovanja, u toku su aktivnosti na dobijanju tehničke dokumentacije za izgradnju još 50 stambenih jedinica u naselju Ada.

 

Izvor:(banjaluka.rs.ba)

 Ostavite komentar: