U Hramu Sabora Srba Svetitelja: Svetosavska akademija održana u Štutgartu

U Hramu Sabora Srba Svetitelja u Štutgartu održana je Svetosavska akademija.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, koji je prisustvovao Svetosavskoj akademiji u Štutgartu, poručio je da “misija prosvjetnih radnika velika za budućnost srpske zajednice koja živi van matice Srbije”.

“Zahvaljujem svim okupljenima koji zajedno ulažu napor da srpsku djecu vaspitavaju u duhu srpske tradicije, njegujući vrijednosti nacionalnog identiteta. Najosnovnije vrijednosti srpskog nacionalnog identiteta su jezik, pismo, vjera, običaji, istorija, kultura, tradicija. To je ono što srpska škola ovdje u dopunskom programu prosvetiteljski čini za srpski narod koji živi na području Njemačke, a dolaze sa područja Srbije i Srpske”, istakao je Đokić.

Paroh pri hramu Sabora Srba Svetitelja u Štutgartu protojerej Stanko Rakić izjavio je da Svetosavsku akademiju održavaju u saradnji sa Konzulatom Srbije i sa djecom koja pohađaju dopunsku školu na srpskom jeziku koja funkcioniše u dijaspori

“Posebno nam je čast i zadovoljstvo da su danas Srbi ujedinjeni bez obzira iz kojih srpskih zemalja da dolaze, kao i što su sa nama i članovi delegacije Srpske, sa ministrom Đokićem na čelu. Raduje nas da i ubuduće o ovim i ovakvim manifestacijama dolaze, da ne zaborave nas u dijaspori kako i ovi mladi naraštaji koji rastu ne bi zaboravili odakle dolaze i gdje jednog dana svi trebaju da teže i da se vrate”, poručio je protojerej Rakić.

Ostavite komentar: