U čast Svetog Save: Djeca iz RS i dijaspore snimila pjesmu “Negujmo srpski jezik” VIDEO

U čast srpskog prosvetitelja Svetog Save, djeca iz dijaspore i regiona snimila su pjesmu i spot “Negujmo srpski jezik”, saopšteno je danas iz Uprave Ministarstva spoljnih poslova Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

U snimanju pjesme učestvovala su djeca iz Republike Srpske, kao i djeca srpskog porijekla iz Danske, Francuske, Italije i Slovenije. Sve je realizovano zahvaljujući Dečjem kulturnom centru Beograd i Udruženju nastavnika muzičke kulture Srbije, kroz realizaciji projekta “Deca
– Srbiji”.

Nastavnik muzičke kulture i koautor projekta Aleksandra Stanković rekla je da projekat “Deca – Srbiji” obuhvata srpsku djecu iz regiona i dijaspore, udruženu u horskom pjevanju sa vršnjacima iz Srbije.
 

“U vrijeme pandemije kovida 19, kada su zatvorene škole u Evropi i regionu, pedesetoro djece sa nastavnicima srpskih dopunskih škola Danske, Francuske, Italije, Slovenije i škola iz Republike Srpske, na onlajn probama, pripremali su pjesmu ‘Negujmo srpski jezik'”, rekla je Stankovićeva.

Ona je napomenula da je, nakon pjesme “Strujno kolo”, upriličene na Nacionalni dan nauke i rođendan Nikole Tesle, u kojoj su učestvovala djeca Srbije sa srpskom djecom iz SAD i Kanade, pjesma “Negujmo srpski jezik” druga numera u projektu “Deca – Srbiji”.

Iz Republike Srpske učestvovala su djeca iz osnovnih škola “Sveti Sava” i “Aleksa Šantić” iz Banjaluke, sa nastavnicima Jelenom Stanišić i Slavkom Nikolićem.

Ostavite komentar: