U čast čuvenom treneru: Jedna ulica u Travniku biće nazvana po Ćiri Blaževiću

Travničani su beskrajno tužni zbog smrti legendarnog trenera Miroslava Ćire Blaževića, inače rođenog Travničanina, i na nekoliko načina odaće počast ovom velikanu grada, rekao je načelnik Opštine Travnik Kenan Dautović.

“Reakcije ljudi u gradu su jednostavno beskrajna tuga. Travničani svog Ćiru ispraćaju s puno emocija ali i zahvalnosti za sve što je uradio. Otišao je jedan čovjek koji je obilježio jedno istorijsko poglavlje pogotovo u sportskom, ali i širem društvenom dijelu”, rekao je Dautović.

Iako je ne sebi svojstven način najavljivao da se kraj bliži, Ćirina smrt ipak je zatekla sve, dodao je načelnik.

“Još ćemo smisliti na koji način dostojanstveno obilježiti njegov odlazak. Zahvalni smo Bogu što je mogao biti prisutan prilikom dodjele titule počasnog građanina Travnika. Sigurno ćemo razmišljati u smjeru da ovjekovječimo njegovo ime na simboličkom nivou kroz neki spomenik ili ulicu koja će nositi ime trenera svih trenera”, rekao je Dautović.

On je najavio da će izaslanstvo Opštine Travnik nazočiti posljednjem ispraćaju legendarnog trenera.

“Delegacija opštine na čelu s predsjedavajućom Opštinskog vijeća Vlatkom Lovrinović i sa mnom prisustvovaće sprovodu legendarnog trenera na zagrebačkom Mirogoju. U komunikaciji smo s njegovom porodicom”, kazao je travnički načelnik.

 

Ostavite komentar: