U Banjaluci održana humanitarna trka “Proljetni cener”

Humanitarna trka “Proljetni cener” održana je juče u banjalučkom parku “Mladen Stojanović”, a prvi put su učestvovala i djeca sa poteškoćama u razvoju.

Ovo je druga po redu od četiri trke za odrasle i druga od šest trka za djecu u sklopu Banjalučke trkačke lige.

Učesnici su se trkali u četiri kategorije – mališani sa poteškoćama u razvoju, djeca do 10 godina, djeca od 10 do 14 godina i seniori.

Predsjednik Atletskog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke i jedan od organizatora Banjalučke trkačke lige Duško Tadić rekao je da su izuzetno zadovoljni održanim trkama, te da su posebno ponosni na mališane sa poteškoćama u razvoju.

On je rekao da je ove godine odlučeno da se po prvi put uvede i trka za djecu sa poteškoćama u razvoju, ističući da su u ovoj kategoriji svi pobjednici.

– Sve je prošlo i bolje nego što smo zamišljali – rekao je Tadić i dodao da je ova trka motivacija da se već krajem jula organizuje još jedno takmičenje na Banj brdu.

Tadić je pojasnio da se u sklopu Banjalučke trkačke lige tokom godine organizuju četiri trke da bi se krajem godine skupilo između 500 i 1.000 nikoljdanskih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica, kao i za djecu sa poteškoćama u razvoju.

On je podsjetio da je prva ovogodišnja trka održana 13. januara povodom Dana Republike pod nazivom “Trčimo za Srpsku”.

Današnju trku je podržao i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić koji je rekao novinarima da je Banjalučka trkačka liga odličan projekat koji je izmamio danas veliki broj Banjalučana u park “Mladen Stojanović”.

On je rekao da ga veseli što je vidio puno mladih ljudi i posebno djece koja su učestvovala u trci ističući da se danas vidjela opravdanost ulaganja grada u izgradnju trim staze u parku “Mladen Stojanović”.

Pobjedu u seniorskoj kategoriji odnijeli su Lucija Kimani i Oleg Galić, u drugoj kategoriji djece od deset do 14 godina pobjednici su bili David Јanjuz u muškoj i Elena Miljatović u ženskoj.

U kategoriji mališana do deset godina pobjedu je odnio Petar Drobnjak, a u ženskoj kategoriji trku je prva završila Milica Ritan.

Po prvi put su u trci učestvovali i mališani sa poteškoćama u razvoju i to iz Udruženja za pomoć licima sa autizmom “Djeca svjetlosti” i Centra za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama “Dajte nam šansu-Zvjezdice”.

Izvor:(SRNA / RTRS)

Ostavite komentar: