U Banjaluci grmjeli motori i rokenrol

Tokom vikenda na platou ispred tvrđave Kastel u Banjaluci održana je 5. Motorijada MK “Istok”.

Praznik za ljubitelje dvotočkaša i rokenrol zvuka okupio je goste iz više od 20 zemalja regiona i Evrope koji su uživali u nastupima najboljih bendova iz BiH i regiona, ali i bogatom pratećem programu, koji je uključivao čuveni “zid smrti” i turističke obilaske Banjaluke.

Prve festivalske večeri nastupili su sastavi KOB, “Fjužna pruga” i bend “Death Saw” slavnog pjevača Đorđa Davida.

“Ovo je jedna vrlo civilizovana publika. Ja sam ona generacija koja pati za Banjalukom na isti način kao što patim za Prijedorom, Jajcem, Ljubljanom i drugim gradovima. Ranije su bile neke stvari kojih više nema, i s kojima moja generacija ne može nikako da se složi. Zbog toga smo uradili sve ono što je rokenrol bastion”, rekao je Đorđe David nakon svog nastupa.

Druge večeri publika je uživala u nastupima tribjut bendova “Metallice” i “Iron Maidena”, koji su oduševili Banjalučane.

“Svugde doživljavamo najbolja iskustva i najbolju publiku, međutim ovde je bilo izuzetno. Publika je stvarno na visokom nivou i svi su znali tekstove, svi su pevali i to je bilo neverovatno”, rekao je Stevan Mesaroš iz tribjut benda “Metallica”.

Vrhunac najbolje zabave posljednje večeri priredio je bend “Epilog” iz Kragujevca, a gitarista ovog sastava Dragan Urošević Uroš nije krio oduševljenje odličnom organizacijom.

“‘Epilog’ je prvi put u Banjaluci i oduševljeni smo pre svega odzivom publike i organizacijom. MK ‘Istok’ se stvarno potrudio da bude dobar domaćin i mi u to nismo ni sumnjali. Ja se nadam da smo ostavili dobar utisak na publiku i nadam se da ćemo se videti ponovo nekom drugom prilikom”, rekao je gitarista “Epiloga”.

Članovi Moto-kluba “Istok” radili su naporno na pripremi ove motorijade za koju su istakli da je najbolja do sada.

“Ovo je definitivno naša najbolja motorijada do sada. S obzirom na to da je jubilarna peta, kako građani, tako i moto-klubovi, maksimalno su ispoštovali ovaj događaj. Izazova je bilo mnogo kod pripreme ove manifestacije, ali mi bajkeri često kažemo da nam je najbitnije da svi dođu i da se svi živi i zdravi vrate kući”, rekao je Duško Pavičić iz MK “Istok”.

Dodao je da su odabrali bendove koji odgovaraju bajkerima, ali i građanima.

“Ne stajemo na ovome, idemo dalje, Motorijada je nešto na čemu ćemo raditi i unapređivati, težiti da dovedemo još više klubova”, naglasio je Pavičić.

 

Izvor:(Nezavisne novine)Ostavite komentar: