Tužna slika: Nesavjesni vozač usmrtio srnu i lane na putu kroz Nacionalni park “Sutjeska”

Nesavjesni vozač usmrtio je srnu i njeno mladunče na putu koji prolazi kroz Nacionalni park “Sutjeska”.

Zbog ovog događaja su iz uprave parka na svojoj zvaničnij Fejsbuk stranici još jednom upozorili sve nesavjesne vozače da povedu računa o životinjama koje se mogu sresti na putevima s obzirom da je ovaj prostor stanište brojnih životinjskih vrsta koje u ovom periodu na svijet donose mladunčad i odgajaju ih u divljini Parka.
“Nažalost, često se dešava da zbog nesavjesnih vozača i neprilagođene vožnje prilikom prolaska kroz područje Nacionalnog parka stradaju mnoge jedinke divljih životinja”, kažu oni.

Tako je bilo i u ovom slučaju gdje je usmrćena srna sa lanetom i pored postavljene putne signalizacije znakova opasnosti “Divljač na putu”.
“Samo rijetki pridaju značaj ovom upozorenju na prisustvo divljači u parku. Ovim putem se zahvaljujemo pripadniku DGS-a koji je prijavio slučaj, kao i prolaznicima sa fotografije koji su se, za razliku od počinioca, zaustavili i pokušali pružiti pomoć srni koja je još uvijek davala znakove života. Apel vozačima da voze oprezno i sačuvaju živote”, upozoravaju iz Nacionalnog parka “Sutjeska”.

Ostavite komentar: