Tužilaštvo BiH prepustilo predmet banjalučkom sudu, pa istraga obustavljena: Dragičević otkazao punomoć Feragetu

20.03.2024. | 23:01

Nakon odluke Tužilaštva BiH da istragu protiv Đorđa Rađena i Alena Kukića vrati u Banju Luku, Davor Dragičević, otac stradalog Davida, je otkazao punomoć advokatu Ifetu Feragetu, a banjalučki sud je potpuno obustavio istragu.

Grupa “Pravda za Davida” je odluku nazvala skandaloznom i užasavajućom te su kazali da nema smisla više išta očekivati od Tužilaštva BiH.

“Od danas ih smatramo saučesnicima u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića. Javnosti je poznato da je optužnicu protiv krim tehničara zastupao tužilac iz Odjeljenja za zataškavanje Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Dalibor Vrećo. I poznato je da su krim tehničari dva puta oslobođeni. Međutim, 13. marta ove godine Tužilaštvo BiH istragu protiv Đorđa Rađena i Alena Kukića vraća nazad u Banju Luku u ruke tog istog nečasnog ‘tužioca’ Dalibora Vreće”, navode.

Dodaju da 14. marta Vrećo donosi naredbu o obustavi istrage protiv Rađena i Kukića, jer nema dokaza da su učinili krivično djelo.

“I tu naredbu dostavlja Davoru i Suzani kao oštećenim stranama – da se žale ako misle da trebaju. Jezivo. Kakva kriminalna sprega Tužilaštva BiH i Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci. Ujedinjeni u zataškavanju. Mi smo svoje rekli – idemo do kraja. Ovo vam neće proći”, poručili su, prenosi Klix.