Turistički vaučeri podstakli turiste: Srpska bilježi rekordnu posjetu

Republika Srpska bilježi rekordnu turističku posjetu i tome je značajno doprinijela mjera Vlade Srpske za investiranje više od pet miliona KM u dodjelu turističkih vaučera građanima, izjavio je danas pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Predrag Tešić.

On je rekao da postoji mogućnost, i o tome se razgovara, da se napravi zajednički projekat sa Srbijom i da građani mogu da koriste turističke vaučere svoje zemlje i u Srbiji i u Srpskoj.

“Imamo čime da se pohvalimo u Republici Srskoj, imamo turističke bisere kao što su Trebinje, Višegrad, Banja Vrućica i Banjaluka, a i Bijeljina ima čime da se pohvali sa 1.000 ležajeva za turiste i fenomenalnom naplatom boravišne takse, po čemu može biti primjer drugim sredinama”, naveo je Tešić.

Bijeljina je bila domaćin centralnog obilježavanja Svjetskog dana turizma koji je okupio turističke radnike iz svih krajeva Republike Srpske i bio prilika za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je novinarima da je ovogodišnja tema manifestacije ponovno promišljanje o turizmu i najavio unapređenje turističke ponude i promociju destinacija uz podršku Vlade Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, turistički vaučeri su podstakli turiste da što više dolaze na destinacije u Srpskoj i posjeta turista Republici Srpskoj je za 56 odsto veća u prvih sedam mjeseci, a za 40 odsto je više noćenja, dok je do sada rekordna 2019. godina već premašena za 10.000 noćenja.

Direktor Turističke organizacije Banjaluka Dragana Vukliš istakla je da je to grad manifestacija i adrenalina koji privlači veliki broj turista na dešavanja poput Svjetskog takmičenje u raftingu.

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović rekla je da se ta izuzetna destinacija ubrzano razvija, prvenstveno u pogledu kulturnog turizma.

“Višegrad je doživio svoj uspon izgradnjom Andrićgrada i postao centar za kulturni turizam, a nastojimo da pored naše banje promovišemo što više potencijal rijeke Drine i okolnih planina”, navela je ona.

Ostavite komentar: