Trka od Sarajeva do Mostara: Humani gest sportiste za liječenje sugrađanina povrijeđenog u saobraćajki

Humanista i sportista Mahir Mujić pokrenuo je novu humanitarnu akciju za pomoć Konjičaninu Džemalu Makanu, koji je prije dvije godine stradao u saobraćajnoj nesreći i trenutno se nalazi na liječenju u Turskoj. 

Mahir će humanitarnu trku početi u petak, u tri sata ujutro ispred Sebilja na Baščaršiji, a završiće je, s pauzom u Konjicu pored Kamene ćuprije, u Mostaru, učestvujući na mostarskom polumaratonu.

@Ovo je nešto najmanje što mogu uraditi za svog sugrađanina. Želim da pomognem na način kako ja to najbolje radim, a to je prodajući kilometre, a jedan kilometar iznosi 50 KM. Trčaću 150 kilometara i cilj je sakupiti 7.500 maraka. Do sada su se već javili ljudi iz zemlje i inostranstva koji su izrazili spremnost da kupe kilometre. Akcija će trajati do 11. septembra, a sav prikupljeni novac će biti uplaćen na račun Džemala Makana@, kazao je Mujić.

Na lokacijama Sebilj, Konjička ćuprija i Stari most u Mostaru će biti postavljene kutije Udruženja ‘Pomozi.ba ispred kojih će volonteri dijeliti markice za svaku prikupljenu donaciju, piše Avaz.

Ostavite komentar: