Trivićeva čestitala početak školske godine: Učenici i nastavno osoblje ulaze nesputani epidemiološkim okolnostima

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić čestitala je danas početak nove školske godine u koju, kako je istakla, učenici i nastavno osoblje ulaze nesputani epidemiološkim okolnostima.

Raduje me što će učenici sjesti u školske klupe i što će u direktnoj komunikaciji sa nastavnicima savladavati lekcije i sticati nova znanja – naglasila je Trivićeva u čestitki učenicima, roditeljima, nastavnicima, vannastavnom osoblju i rukovodstvu osnovnih i srednjih škola u Srpskoj.

Ona je najavila da u novoj školskoj godini ima i novina u skladu sa reformskim nastojanjima da vaspitno-obrazovni proces bude prilagođen savremenim potrebama učenika, unaprijeđen put sticanja funkcionalnih znanja, te omogućeno nastavnom kadru stručno usavršavanje radi njihovog osposobljavanja za primjenu savremenih metoda rada u nastavnom procesu, saopšteno je iz resornog ministarstva.

– U skladu sa reformskim pravcima urađeno je više novih nastavnih programa za osnovno i srednje obrazovanje. Manji broj udžbenika za osnovce i više digitalizovanih sadržaja olakšaće njihove torbe – dodala je Trivićeva.

Ona je istakla da će posebna pažnja biti posvećena prepoznavanju talentovane djece i radu sa njima u skladu sa posebnim programima.

– Vjerujem da će ovo biti važan podstrek u usmjeravanju i podršci svim talentovanim učenicima, u različitim oblastima. Za one koji imaju umjetničke sklonosti omogućili smo osnivanje umjetničkih škola i prva među njima u Republici Srpskoj počinje da radi u ovoj školskoj godini – rekla je Trivićeva.

Prema njenim riječima, s ciljem nastavka modernizacije procesa nastave i opremanja informatičkom opremom škola, u sve srednje škole uveden je e-Dnevnik, a biće dostupni i digitalni alati koji će profesorima biti veoma korisni prilikom pripreme i izvođenja nastave.

– Neka svaka od pobrojanih novina označi i novi i nezaustavljivi polet za sve uključene u vaspitno-obrazovni proces i iznjedri nove vrijednosti na koje ćemo zajedno biti ponosni – poručila je Trivićeva u čestitki.

Ostavite komentar: