Trivić o katancu na “Manji”: Do večeras gotov WC

16.02.2024. | 11:20

Vlasnika „Krajina klasa“ Saše Trivića kaže za Srpskainfo da će poslastičarnica “Manja” u centru Banjaluke opet da bude otvorena sutra, a možda čak i danas.

Trivić je sinoć za TV „Una“ objasnio kompletnu situaciju zbog koje je došlo do zatvaranja „Manje“ od strane Inspektorata RS, što je podiglo tenzije između vlasti u Srpskoj i Unije poslodavaca, čiji je Trivić predsjednik.

-Morate znati, i to piše u zapisniku Inpektorata, da je u hotelu „Palas“ trenutno sanacija, da je u kratkom periodu sve porušeno, naš lokal se nalazi u sanaciji. Večeras će biti završen taj čuveni WC. Nismo htjeli da se svađamo sa Inspektoratom iako znamo da je, u skadu sa zakonom, hotel „Palas“ zaštićeni objekat i da nemamo pravo da mijenjamo ambijent bez neke saglasnosti. Inspektorat je tendenciozno nastupio. Imamo dovoljno informacija iz samog Inspekorata, od ljudi sa kojima godinama radimo, da su dobili politički nalog da se na nas izvrši pritisak – rekao je Trivić.

Na pitanje koliko dugo je ugostiteljski objekat radio bez toaleta, Trivić je odgovorio da se radi o „par mjeseci“.

-Vidjeli ste da se ruši hotel. Hotel „Palas“ nam je dao tri dana da srušimo čitav objekat. Mi smo evo šest mjeseci u sanaciji, objekat još nije realno završen – priznao je Trivić.

On je na društvenoj mreži X objavio snimak iz toaleta jedne bolnice u RS, na kome se vidi da iz česme, umjesto vode, teče mulj!

Pozvao je Inspektorat da zatvori ovaj odjel zbog uslova u toaletu „obzirom da su bolesnici u većoj opasnosti nego građani koji nemaju vc u slastičarni“.

Trivić je sinoć objasnio da je snimak iz banjalučke Ginekologije na UKC RS, ali da su inspektori reagovali odmah nakon njegove objave.

-Ličnio sam podnio prijavu Inspektoratu jer sam smatrao da je neprimjereno, na neki način, vršiti pritisak na jednog poslodavca, a sa druge strane se zna za taj dio bolnice da ima neodgovarajuću vodu. To je na Ginekologiji Banjalučkoj takva situacija i koliko znam preduzete su mjere da se to riješi. To traje mjesecima. Inspektorat ukoliko želi da bude inspektorat RS onda mora imati jednake aršine prema svima. Nije u pitanju samo jedan naš objekat, mi smo juče dobili u tri objekta kontrole, iako nas za sve ove godine Inspektorat redovno obilazi i nije bilo problema. S druge strane, ako napravite grešku, i na tome smo uvijek insistirali, trebate dati nalog da se greška otkloni – rekao je Trivić.

Vlast i opozicija

Odgovorio je i na pitanje da li planira da uđe u politiku, naročito nakon što je na X postavio anketu s pitanjem: Da li nam treba nova opozicija?

-Kao poslodavac, moje je da kritikujem i hvalim vlast. Kada sam hvalio vlast za dobre poteze, opozicija je rekla da nisam dobar. Sada sam opozicija. Šta god kažete, niste u pravu. Kada kažete da nam treba nova opozicija, to značio da sadašnja nije dobro uradila posao, pa imamo vlast koja se ne obazire na neke posljedice. Neću se politički aktivirati. Bože sačuvaj, imam dovoljno svog posla. Uživam da gledam politiku i da je komentarišem. Imamo porodični dogovor da ne ulazimo u politiku pošto mi je pradjed sav novac izgubio baveći se politikom, u radikalima, da bi bio u parlamentu Kraljevine Jugoslavije – dodao je Trivić.