Trifunović: Predstoje pregovori o dodatnom povećanju penzija

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović izjavio je danas da su penzioneri zadovoljni povećanjem penzija od 10 odsto, te najavio da će sa Vladom Srpske razgovarati o dodatnom povećanju u ovoj godini.

“Riječ je o najvećem procentualnom povećanju koje se u zadnjih nekoliko godina dogodilo. Do sada su penzije redovno usklađivane svakog 1. januara i najveće redovno usklađivanje je bilo ove godine od četiri odsto”, rekao je Trifunović u Kotor Varoši, gdje je prisustvovao druženju penzionera te opštine i Teslića.

On je dodao da predstoje pregovori sa Vladom Srpske o još jednom povećanju penzija da bi se koliko-toliko zadržao standard penzionera na pristojnom nivou.

Predsjednik kotorvaroškog Udruženja penzionera Ratko Čupić rekao je da je današnje okupljanje na lokalitetu Solila na planini Borja nastavak prijeratne tradicije kada su se na istom mjestu povodom 4. jula – Dana borca okupljali brojni stanovnici kotorvaroške i teslićke opštine.

“Prije rata su se na ovom mjestu redovno okupljali građani ove dvije lokalne zajednice, a sada smo mi penzioneri nastavili tu tradiciju. Osim našeg druženja uz pjesmu i muziku danas smo položili i vijenac na spomen-obilježje poginulim borcima NOR-a koji se nalazi na ovom lokalitetu”, rekao je Srni Čupić.

Predsjednik teslićkog Udruženja Mile Đurić rekao je da ovo druženje predstvalja najmasovniji skup penzionera u Republici Srpskoj u toku kalendarske godine i da se danas okupilo 700 pripadnika najstarije populacije.

“Prošle godine smo ozvaničili odluku o bratimljenju naših udruženja. U praksi to znači da naše buduće generacije imaju obavezu da se i dalje sastaju i sarađuju, što je vrlo bitno, posebno ako se uzme u obzir da se radi o udruženjima odnosno opštinama koje graniče, ali pripadaju različitim regijama, jedna dobojskoj, a druga banjalučkoj regiji”, zaključio je Đurić.

Druženje penzionera podržali su opština Kotor Varoš i brojni privredni subjekti i pojedinci sa područja ove lokalne zajednice.

 

 

Ostavite komentar: