“Trenutnu politiku vode ‘kafanske priče'”: Opština Drvar i dalje u finansijskoj blokadi

Nakon današnjeg neuspjelog pokušaja održavanja vanredne sjednice Opštinskog vijeća Drvar zbog nedolaska potrebnog broja odbornika, ova opština je i dalje u finansijskoj blokadi zbog neusvajanja odluke o privremenom finansiranju.

Načelnik opštine Dušica Runić rekla je Srni da se opština nalazi u brojnim problemima, jer nije u mogućnosti da isplaćuje redovne obaveze prema socijalnim kategorijama, poljoprivrednim proizvođačima, ustanovama koje su direktno oslonjene na opštinski budžet, kao ni plate. Ona je pojasnila da je za danas bila zakazana vanredna sjednica Opštinskog vijeća sa jednom tačkom dnevnog reda – to usvajanje odluke o privremenom finansiranju opštine.

“Od 16 odbornika (koji su položili zakletvu) danas se pojavilo svega sedam. To su odbornici iz SNSD-a, Narodne stranke radom za boljitak i HDZ-a BiH, dok su sjednicu bojkotovale stranke SNS FBiH, HDZ 1990, SP i tri odbornika koja su zloupotrijebila SNSD jer su na krilima ove stranke ostvarila svoje mandate”, rekla je Runićeva.

Ona je navela da su tri nezavisna odbornika, nakon što su isključena iz SNSD-a, vođena privatnim interesima, dozvolila da se kantonalna previranja spuste na lokalni nivo, što se obija o glavu građanima Drvara.

Odbornik SNSD-a u lokalnom parlamentu Drvara Gorana Tankosić rekla je Srni da odbornici koji uzimaju sebi za pravo da se ne pojavljuju na sjednicama Opštinskog vijeća pokazuju da im nije stalo do opravdavanja povjerenja koje su im građani ukazali na izborima, posebno ističući tri odbornika koja su zloupotrijebila građane Drvara i SNSD.

Odbornik Narodne stranke “Radom za boljitak” Milan Balaban rekao je Srni da je neshvatljivo da od 17 odbornika u Opštinskom vijeću Drvara pet zaposleno u opštini Drvar i da nisu došli na sjednicu da podrže odluku o privremenom finansiranju.

“Trenutnu politiku u Drvaru vode ‘kafanske priče’ i oni kojima nije stalo do Drvara”, rekao je Balaban.

Ostavite komentar: