Treći festival zanatskog piva i rokenrola: Pale ugostilo izlagače iz regiona

Na Palama je u toku Treći festival zanatskog piva i rokenrola “Birokrata fest” na kojem učestvuje 10 izlagača iz BiH, Crne Gore i Srbije sa 50 različitih stilova piva.

U okviru slavske manifestacije Gospojinske svečanosti sinoć je na Studentskom trgu na Palama otvoren Festival, koji se završava večeras nastupom grupe “Kerber”.

Organizatori su Udruženje građana za promociju rokenrola i zanatskog pivarstva “Birokrata” Pale, kafe “Rokenrol” Pale, Zanatska pivara, dok je generalni pokrovitelj opština Pale.

Predsjednik Udruženja “Birokrata” iz Istočnog Sarajeva Igor Marković izrazio je nadu da će svako moći da pronađe ukus piva koji mu najviše odgovara.

On je naveo da je “Birokratina” Zanatska pivara izložila šest vrsta piva, od bazičnih do piva sa dodacima đumbira, korijandera, limuna, narandže.

Na festivalu učestvuje i prva pivara zanatskog piva u Crnoj Gori iz Risna, a jedan od vlasnika pivare Vladimir Pokrajac pohvalio je atmosferu i organizaciju Festivala, ističući da su oni prva kraft pivara u Crnoj Gori.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je festival muzički i ljepši dio Gospojinskih svečanosti, te pozvao građane da večeras prisustvuju koncertu grupe “Kerber”.

“Ulazimo u ljepši dio gospojinskih svečanosti, a ovo je prilika da najavimo koncert grupe `Kerber` na Studentskom trgu u 20.30 časova. Želim da pozovem sve stanovnike opštine Pale da dođu na koncert”, dodao je Jugović.

Danas će, u okviru Gospojinskih svečanosti, biti otvoren tradicionalni Memorijalni turnir u basketu “Bogdan Boća Lučić”, a u 18.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Pale.

Ostavite komentar: