“TRAŽIMO ISTINITO I OBJEKTIVNO IZVJEŠTAVANJE” Trivićeva i Stanivuković čitali vijesti ispred zgrade RTRS

BANJALUKA – Opozicioni poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić i Draško Stanivuković izveli su danas performans ispred Radio Televizije Republike Srpske čitajući, kako naglašavaju, prave i istinite vijesti.

– Naša ideja dolazi od toga što javni servis, koga svi građani plaćaju, često zažmiri na mnoge probleme i anomalije u našem društvu. Ne objavi mnoge informacija, a mjesečno zarade 30 miliona. To je ogroman novac da bi se neodgovorno trošio – rekao je Stanivuković.

Dodaje da će na ovaj način svake sedmice čitati istinite, a neobjavljene vijesti koje građani treba da znaju.

– Imamo nekoliko prigradskih naselja u kojima ljudi ginu jer nema saobraćajne signalizacije. Građani zovu RTRS da izvještava o problemima opasnim po život i oni ne dođu. Ne izvještavaju ni o ubistvima, o ekonomskim problemima, o zapošljavanju u javnim institucijama i svemu onome što bi trebali – rekao je on.

Stanivuković naglašava da je javni servis stvoren za potreba Republike Srpske i treba da izvještava ljude koji ga plaćaju, te da ovakvu uređivačku politiku ne mogu da podrže.

Traže izmjene uređivačke politike

Opozicioni poslanici na ovaj način traže istinito i objektivno izvještavanje, izmjenu uređivačke politike javnog servisa, te izmjenu Zakona o Radio Televiziji Republike Srpske.

– U vijestima smo rekli i nekoliko stvari koje i u opozicionim redovima nisu dobre. To je suština i to smo uradili – zaključio je on.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Gepostet von BL Portal am Sonntag, 27. Oktober 2019Ostavite komentar: