Traži se rješenje nakon pomora ribe: Republička vodna inspekcija u “Ribnjaku”

Republička vodna inspekcija obavlja kontrolu dokumentacije u prnjavorskom “Ribnjaku”, da bi konstatovala činjenično stanje i o tome informisala nadležne organe, radi razmatranja mogućih rješenja nakon pomora ribe.

Iz Inspektorata Republike Srpske navode da su zaprimili dopis opštinskog Odjeljenja za inspekcijske poslove u vezi s pomorom ribe, u kojem se navodi da pitanje stečajnog upravnika u ovom preduzeću nije riješeno i da je ribnjak već godinu dana u stečaju.
Načelnik Prnjavopa Darko Tomaš najavio je da će zbog situacije u “Ribnjaku”, zatražiti vanrednu sjednicu Skupštine opštine.
Viši privredni sud u Banjaluci odlučio je da se prnjavorski “Ribnjak” vraća u vlasništvo Republike Srpske, potvrđeno je za Radio-televiziju Republike Srpske.
Viši privredni sud usvojio je žalbu republičkog Pravobranilaštva, u postupku protiv tuženog preduzeća “Ribnjak”, i donio rješenje kojim je zabranio prodaju, zamjenu, poklon, opterećenje i zakup svih nekretnina kojima je upravljao tuženi.
“Ova mjera biće zabilježena u svim javnim evidencijama i na ovaj način biće zaštićena imovina od prodaje”, potvrđeno je iz Pravobranilaštva za RTRS.

Ostavite komentar: