Topalić: Nijedno novinarsko udruženje nije zvanično osudilo verbalne napade

11.01.2019. | 17:16

Urednik i producent BHRT-a Svjetlana Topalić rekla je za Novinsku agenciju Srna da je bez komentara na činjenicu da nijedno udruženje novinara u BiH nije zvanično osudilo verbalne napade, uvrede i prijetnje, koje su uslijedile nakon što je na svom “Twitter” nalogu čestitala 9. januar – Dan Republike Srpske.

Topalićeva je istakla da su je juče, putem kolege, kontaktirali iz Udruženja BH novinari, te da su joj tražili da popuni njihov obrazac i da im pošaljem skrinšotove /kopije/ uvreda i prijetnji.

“Jutros sam dobila mejl koji su oni uputili Federalnoj upravi policije /FUP/. Tako da su to uradili. A, što se tiče saopštenja za javnost, iskreno nemam komentar”, zaključila je Topalićeva.

Iz udruženja Društvo novinara BiH i BH novinari za Novinsku agenciju Srna je rečeno da neće zvanično reagovati na verbalne napade na Topalićevu, jer smatraju da u ovom slučaju nije riječ o napadu na novinara i profesiju, već da riječ o njenom ličnom stavu iznesenom na privatnom nalogu na društvenim mrežama.

Topalićeva je na društvenoj mreži napisala “Srećan ti rođendan Republiko!”, poslije čega se našla na meti salvi napada u FBiH.