Teška sudbina! Mladić iz BiH i njegova majka idu na dijalizu, ali za njega postoji nada

Već deset godina mladić Admir Salkić (29) iz Gračanice svaki drugi dan ide na dijalizu u Gračanici.

Da cijela situacija bude bolnija, na dijalizu već treću godinu ide i njegova majka Ešefa. Žive od skromne plate oca i supruga Zijada, koji je zaposlen u komunalnom preduzeću „Komus“.

Cijela Gračanica i okolina poznaje ovu porodicu kao poštenu. Oni se na svoj način bore sa sudbinom koja ih je zadesila, a u toku je akcija za pomoć u transplantaciji bubrega Admiru.

“Meni je 45 godina. Prije tri godine su mi otkazali bubrezi i pošla sam na dijalizu. Ali ja o sebi ne mislim, meni je svakog trenutka pred očima moj sin Admir. Njemu je tek 29 godina, a deceniju je na dijalizi. Stalno mi govori, „mama i ja bih volio imati svoje društvo, izaći među ljude“, priča Admirova majka Ešefa, koja i sama teški bolesnik.

Apel za pomoć već daje rezultate. Na samo jednoj sergiji, u džematima Medžlisa IZ Gračanica, za Admira je sakupljeno 7.000 KM. Za transplantaciju u gradu Minsku u Bjelorusiji potrebno je skupiti 85.000 evra.

“Uspostavili smo kontakte s ljudima na ovoj klinici, koja je poznata u svijetu s najkraćim čekanjem na red za transplantaciju koji traje od tri mjeseca do godine. Ovo je moja šansa i jedini način da dobijem bubreg i ostanem živ. U BH Telecomu otvoren je i humanitarni broj: 090-291-009 kojim se doniraju 2 KM. Meni nešto neobjašnjivo govori da ću uspjeti. Naravno, s dobrim i plemenitim ljudima. Shvatiće oni moju situaciju i moju molbu”, poručio je Admir Salkić, piše Avaz.

Ostavite komentar: