Svim srcem uz malenu lavicu! Dobri ljudi dali svoj doprinos za liječenje jednogodišnje Minje

Na humanitarnom bazaru “Prnjavor za Minju” danas je na nekoliko štandova na gradskom trgu prodajom raznih proizvoda i predmeta prikupljana novčana pomoć za liječenje jednogodišnje Kragujevčanke Minje Matić koja boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića.

Prnjavorčanke Sanja Golić, Marija Blagojević i Jelena Alibalić sve to su pokrenule putem “Fejsbuka” u čemu su ih podržali brojni sugrađani i privrednici, ali i predškolske ustanove, čiji su polaznici izradili mnoštvo izložbeno-prodajnih artikala.

Blagojevićeva je novinarima rekla da je zadovoljna organizacijom i velikim odzivom sugrađana, čime je Prnjavor još jednom pokazao da je humana sredina. Humanitarni bazar za Minju održan je ranije u još nekoliko gradova u Republici Srpskoj, a za prikupljanje sredstava otvoren je i humanitarni telefonski broj 1433.

Akciju prikupljanja sredstava u Srbiji je pokrenula humanitarna organizacija “Budi human – Aleksandar Šapić”. Do sada je prikupljena polovina sredstava od potrebnih 2,4 miliona dolara za liječenje u Americi.

Ostavite komentar: