Svi su se zaljubili u 3D marketing: Tako su Radoševići zaplovili u mali biznis

Četrnaestogodišnji blizanci Slavko i Petar nisu zaslužni samo za ime porodične marketinške agencije, već i za inspiraciju i elan da porodica Radošević iz Banjaluke počne da se bavi marketingom u 3D i hologramskoj tehnologiji.

Još neuobičajene na našim prostorima, 3D reklame pomoću kojih ono što se reklamira vidite kao „živ“ predmet koji skoro da možete dotaći, već su ušle u „glave“ budućih srednjoškolaca, kaže njihova majka Nedeljka, glavni pokretač malog, porodičnog biznisa koji nosi ime S&P Media.

Po zanimanju trgovac, Nedeljka je iz prve ruke istraživala tržište, shvatila da joj sve reklame liče jedna na drugu i poželjela da proba nešto novo. I da, ujedno, svoje dječake već sad nekud usmjeri.

„Marketinški svijet postao je digitalni, a mi smo se odlučili za spoj digitalnog i tradicionalnog, vjerujući da ćemo na sasvim nov i zanimljiv naćin privući krajnjeg potrošača. Procijenila sam da bi sve to moglo da privuče i naše dječake koji bi, danas-sutra, mogli da nastave i razviju pravi biznis“, kaže Nedeljka.

Procjena je bila više nego dobra, jer su se Slavko i Petar već zaljubili u posao i svaki slobodan trenutak, a na raspustu ih ima, koriste da sjednu za računar, nešto nauče i urade.

A učiti treba svaki dan, jer je u pitanju prilično komplikovan posao, a ni oprema nije jednostavna za rukovanje. I prilično je skupa, ako želite pravi proizvod, kaže Nedeljka.

„Ponešto smo uspjeli da nabavimo i sad smo, u stvari, svi u kući đaci – i suprug i ja, jer idemo i na obuku kako bismo sve to uspješno savladali. Povezali smo se i sa jednom agencijom iz Hrvatske koja se bavi 3D marketingom i polako guramo. Planiramo da u ovo uložimo sve svoje snage i oko toga smo svi složni“, odlučna je Nedeljka.

Odlučnost su Radoševići pokazali i time što su svoju agenciju registrovali u jeku korone. Da nemaju namjeru da odustanu prepoznali su na  Banjalučkim velesajmu i ustupili im prostor za prezentaciju. Tako su u junu prošle godine prvi put pokazali šta znaju i šta sve planiraju da urade i posao je polako krenuo.

„Ostvarili smo i saradnju sa Uduženjem mladih ekonomista i planiramo da učestvujemo na sajmu koji će se održati 25. avgusta. Želja nam je da se povežemo prije svega sa domaćim proizvođačima i ostvarimo saradnju. U pregovorima smo i sa tržnim centrom Merkator oko postavljanja hologramskih uređaja“, objašnjava Nedeljka.

Malo boljim poznavaocima te komplikovane, ali izuzetno efektne tehnologije, Nedeljka bi objasnila da S&P Media u ponudi ima 3D holp ventilator i mesh screen 3D mrežicu, što je, kako kaže, nešto potpuno novo na našim prostorima.

A za one kojima ta stručna terminologija ne znači mnogo, postoji i drugačije objašnjenje ovog porodičnog entuzijazma.

„Našom pričom želimo da pokažemo mladima da se što više informišu, istražuju i uče i da napornim radom i strpljenjem mogu da uspiju i na našim prostorima“, poručuju „stariji“ Radoševići.

Dvojica mlađih za razgovor baš i nemaju vremena. Šta rade? Testiraju novi uređaj koji je nedavno stigao u kuću.

Priča je realizovana u sklopu promotivne akcije BL portala kojom predstavljamo male preduzetnike. Budite više od vijesti! 

Ostavite komentar: