Svetosavska zabava Kola srpskih sestara: U humanitarne svrhe prikupljeno 11.682 KM

Na Svetosavskoj zabavi u organizaciji Kola srpskih sestara Prnjavor u humanitarne svrhe prikupljeno je 11.682 KM.

Od prodaje krofni prikupljeno je 3.948 KM, a dodatnim uplatama donacija 7.734 KM.

Predsjednik Kola srpskih sestara Jelena Demonjić rekla je Srni da je cilj i ove jubilarne, 30. po redu, zabave bio humanitarni aspekt i da se prodajom krofne sa dukatom prikupi što više sredstava koja će biti proslijeđena do porodica koje se nalaze u stanju socijalne potrebe.

“Ove godine imamo najviše prikupljenih sredstava na ovaj način. Želimo da se sa donatorima koji nas prate godinama i svim plemenitim ljudima što više ujedinimo, jer zajedno možemo više, možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije”, rekla je Demonjićeva.

Ona je istakla da članice Kola srpskih sestara žele da ostave svoj trag za buduća vremena, da kada za 100 godina generacije koje dolaze pogledaju neki dokumentarni zapis o humanitarnim aktivnostima na području ove lokalne zajednice znaju da su postojale.

“Hvala svima koji su prije 30 godina Kolo srpskih sestara postavili na čvrste temelje i omogućili nam da na tim i takvim temeljima gradimo i nadograđujemo ovo što sada imamo. Vrijeme je da mi ostavljamo svoj trag ovdje i sada, a trudićemo se da sa svakom narednom godinom budemo još bolje”, istakla je Demonjićeva.

Ona je uputila poziv svima koji su voljni da rade, da izdvoje svoje vrijeme u plamenite svrhe da se pridruže radu ove humanitarne organizacije.

Protojerej stavrofor Duško Drinić, arhijerejski namjesnik prnjavorski, zahvalio je svima koji su podržavali rad Kola srpskih sestara tokom proteklih 30 godina.

“Dobri ljudi su se na različite načine priključivali raznim humanitarnim aktivnostima, pomoglo se mnogim porodicama kojima je to bilo neophodno. Želja nam je da naše Kolo srpskih sestara traje još mnogo godina i dočeka još mnogo jubileja”, rekao je Drinić.

On je istakao da su ove godine svetosavskoj zabavi prisustvovali i brojni gosti iz susjednih opština i gradova poput Banjaluke, Laktaša, Gradiške, Stanara, Doboja, zahvaljujući čemu se ovo tradicionalno druženje posvećeno prvom srpskom arhiepiskopu, svetitelju i prosvetitelju proširilo i izvan opštine Prnjavor, što posebno raduje.

Rad Kola srpskih sestara svih tri decenije od obnove rada na području lokalne zajednice podržava i opština Prnjavor. Sadašnji načelnik opštine Darko Tomaš već 10 godina prati i podržava rad članica Kola.

“Hvala svim članicama na godinama predanog rada i truda, vaša pomoć je uvijek išla gdje je bila najpotrebnija i siguran sam da će tako biti i ove godine. Članice ni tokom pandemije virusa korona nisu prekidale svoje aktivnosti, vrijedno su radile, njihova krofna je stizala do nas, tako su prikupljale sredstva i pomagale onima kojima je trebalo”, istakao je Tomaš u izjavi Srni.

I on je uputio riječi zahvalnosti svim donatorima, posebno onima koji svih 30 godina dolaze na zabavu, kao i gostima iz drugih lokalnih zajednica jer tako svi doprinose da ova zabava funkcioniše i ostvaruje se prava svrha zbog koje je pokrenuta.

Dukat u svetosavskoj krofni ove godine pronašao je sveštenik Luka Božić, a u prigodnom programu zabave učestvovali su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Prnjavor, Dramska scena SPKD “Prosvjeta” Prnjavor i Gradsko kulturno-umjetničko društvo “Pronija” Prnjavor.

Ostavite komentar: