Sve će biti gotovo za godinu i po: Izgradnja mosta na Savi ide prema planu

Radovi na izgradnji mosta na Savi kod Gradiške teku planiranom dinamikom i sa naše i sa hrvatske strane.

U to je mogla da se uvjeri višečlana delegacija u kojoj su bili predstavnici entitetskih i lokalnih vlasti, kao i zajedničkih institucija.

“U ponedjeljak će biti održan sastanak u Zagrebu, na kojem će biti precizirani detalji oko izgradnje dionica puta dužine sedam kilometara, od novog mosta do Okučana”, rekao je Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Savjetu ministara BiH.

Dinamika izgradnje teče prema planu.

“Poslovi se obavljaju kvalitetno, a završetkom dionice na hrvatskoj strani praktično će s autoputem Beograd – Zagreb biti spojena dionica koja se proteže kroz Republiku Srpsku”, naveo je Đorđe Popović, ministar saobraćaja i veza u Vladi RS.

Ministri su istakli da će, po onome što su vidjeli na terenu, poslovi biti završeni za godinu i po dana.

Radovi sa naše strane su, inače, počeli dva mjeseca ranije.

Dušan Topić, direktor “Autoputeva Republike Srpske”, istakao je da su vremenske prilike povoljne.

“Završena su dva stuba s naše strane, a u toku je izgadnja temelja za stubove sa hrvatske strane. Takođe, na sredini rijeke je počelo montiranje konstrukcije”, objasnio je on.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je ukazao na veliki značaj izgradnje mosta i drugih infrastrukturnih objekata na autoputu.

“Gradiška se guši u velikim gužvama, a izgradnjom mosta će biti otvorene nove perspective”, rekao je on, prenosi Srpskainfo.

Ostavite komentar: