Suzana Radanović: Podnijeću tužbu protiv grada Banjaluka

01.01.2019. | 18:19

Majka pokojnog Davida Dragičević Suzana Radanović i večeras je zapalila svijeću u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Prije toga je prokomentarisala današnju izjavu gradonačelnika Igora Radojičića koji je rekao da će članovi grupe dobiti milionske tužbe grada.

– Ja ću sutra sa advokatima da podnesem tužbu protiv grada zato što niko nije bio siguran kada je moj sin otet. Tužba će biti i protiv MUP RS jer su 25. decembra bez naloga došli u moju kuću. Tri sata nisu dali da priđem djeci. Djeca su pretrpila šok. Mlađe dijete je hrvatski državljanin i Konzulat Hrvatske je obsviješten – rekla je Suzana.

Osvrnula se i na današnju izjavu Harisa Džinovića.

– Haris nije ni imao namjeru da održi koncert, Igor Radojičić laže – rekla je ona.

U vezi sa nestankom Davora Dragičevića rekla je: „Kome da prijavim nestanak, policija kaže da ga traži. Prijavila sam nestanak djeteta, pa sam ga našla mrtvog.“

Prve večeri 2019. na Trgu Krajine u Banjaluci nema nikakvog okupljanja građana, niti specijalne policije. Primjetno je nekoliko grupa uniformisanih policajaca RS koji razgovaraju sa građanima.

Veći broj pripadnika MUP RS je na parkingu kod Muzeja savremene umjetnosti, preko puta hrama Hrista spasitelja gdje su članovi grupe „Prvda za Davida“ zapalili svijeće.

Inače, atmosfera u gradu je neobično mirna i tiha. Može se primjetiti nekolicina automobila stranih registarskih tablica, ali su parkinzi poluprazni. Većina taksista zasad je besposleno parkirana na svojim mjestima.

 

Izvor:(SrpskaInfo)