Susnježica, snijeg, kiša i pljuskovi: Proljećni ponedeljak u BiH kao “usred zime”

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se na planinama očekuju susnježica i snijeg, a u nižim krajevima povremeno kiša ili pljuskovi.

Na krajnjem sjeveru i jugu biće i sunčanih razdoblja, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Dnevna temperatura vazduha od četiri do devet, na jugu i sjeveru oko 12, a na planinama od dva stepena Celzijusova.
Duvaće slab i promjenljiv vjetar. Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je oblačno vrijeme sa slabom kišomu u većini krajeva.
Najhladnije bilo je na Bjelašnici gdje je u osam časova izmjereno minus pet stepeni Celzijusoavih, zatim na Čemernu nula, u Han Pijesku, Kalinoviku i Gacku jedan, u Driniću, Mrakovici i Nevesinju dva, a na Sokocu tri stepena.
U Srebrenici, Drvaru i Sarajevu jutros su četiri stepena, u Mrkonjić Gradu, Ribniku i Bileći pet, u Gradišci, Novom Gradu, Mlječanici, Višegradu, Rudom, Zvorniku i Tuzli šest, u Banjaluci, Prijedoru, Srpcu, Bijeljini, Doboju, Zenici i Trebinju sedam, a u Neumu 10 i Mostaru jedanaest stepeni Celzijusovih.

Ostavite komentar: