Sunce se “krije” iza oblaka: Prognoza za predvečerje “najavljuje” kišu, ali i snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo do umjereno oblačno, na sjeveru sa sunčanim periodima, na jugu i jugoistoku predveče je moguća kiša, a u planinama slab snijeg.

Tokom dana biće promjenljivo do umjereno oblačno uz povremene sunčane periode, kojih će više biti u sjevernim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Prolazna kiša moguća na jugu i jugoistoku predveče i tokom noći na srijedu, a u planinama slab snijeg.

Najviša dnevna temperatura vazduha od četiri do osam, na sjeveru do 10, a na planinama od nula stepeni Celzijusovih. Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava malo do umjereno oblačno u većini krajeva.

Najhladnije jutros je bilo na Bjelašnici gdje je u sedam časova izmjereno minus devet stepeni Celzijusovih, na Han Pijesku minus pet, na Sokocu minus četiri, u Drvaru, Šipovu i Driniću minus tri, na Čemernu, u Mrkonjić Gradu, Ribniku, Doboju, Bijeljini, Srebrenici, Tuzli i Višegradu minus dva, u Banjaluci, Novom Gradu, Zvorniku, Kalinoviku, Rudom i Zenici minus jedan, a u Foči i Sarajevu nula stepeni.

Temperatura je jutros u plusu u Gacku gdje su u sedam časova izmjerena dva stepena, u Nevesinju tri, Bileći četiri, u Trebinju sedam, a u Mostaru i Neumu 10 stepeni Celzijusovih.

Ostavite komentar: