Stanje na putevima u BiH: Oprez zbog magle i odrona

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se saobraća po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove smanjena je vidljivost zbog magle, a u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povodom obilježavanja “Dana pobjede nad fašizmom” biće obustavljen saobraćaj od 10.00 do 12.30 časova u Banjaluci u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, na dijelu od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save.

Zbog sanacije magistralnog puta Draksenić-Vrbaška saobraćaj je potpuno obustavljen i preusmjerava se na putne pravce Draksenić – Kozarska Dubica – Prijedor i Gradiška – Nova Topola – Laktaši.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na regionalnom putu u rejonu Starog Ugljevika prema Glavičicama zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća “Ruding”, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila preusmjeravaju se preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelekotrane “Ugljevik”.

Zbog izvođenja deminerskih radova svaki radni dan od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja na dionici Brod na Drini dva – Vrba na Tjentištu u opštini Foča, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog radova usporen je ili izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na putevima Derventa-Žirovina, Crkvina-Modriča i Šešlije-Johovac, Bijeljina – Ugljevička Obrijež, Kotor Varoš – Čelinac, te Rudanka-Doboj, gdje se gradi dionica auto-puta Koridora “Pet ce”.

Zbog oštećenja mosta zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase iznad 10 tona na mostu kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta granica Brodar-Rudo, a za ostala vozila se ograničava brzina kretanja preko mosta na 20 kilometara na čas.

Zbog izvođenja deminerskih radova dolazi do povremenih obustava saobraćaja na dionici puta Polje-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci kod Dervente od 8.00 do 15.00 časova, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

Zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se na dionici puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići odvija otežano jednom saobraćajnom trakom.

Na regionalnim putevima radi se na dionicama Srbac – Gornja Vijaka – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić, te Šipovo – Novo Selo i Jezero-Šipovo.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom saobraćajnom trakom, a zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – Granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj na putu Ukrina – Gornja Vijaka odvija se jednom saobraćajnom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Vangabaritni prevoz kreće se putnim pravcima na području distrikta, granični prelaz Podvrsnik-LJubinje – Trebinje – granični prelaz Klobuk, Stanić Rijeka – Karuše, Stanić Rijeka – granični prelaz Brod, pa se vozačima savjetuje da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza, kao i za teretna vozila nosivosti iznad 30 tona na nadvožnjaku na dionici Klašnice dva-Šargovac u mjestu Trn, a na dionici Brod na Drini – Šćepan Polje za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U FBiH zbog redovnog servisa tunela “Vis”, “25. novembar” i “Grab” na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin danas od 8.00 časova do srijede, 11. maja do 20.00 časova za saobraćaj se zatvorena ova dionica u smjeru Lepenica-Tarčin, pa će se uz privremenu signalizaciju saobraćati dvosmjerno suprotnom stranom auto-puta.

Sporije zbog radova saobraća se na putnim pravcima Konjic-Jablanica /tunel Crnaja/, Donji Vakuf – Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko, Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/ i Stolac-Hutovo u mjestu Cerovica.

Na putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela” tokom dana saobraća se naizmjenično jednom trakom, a noću je obustavljen i preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Na graničnim prelazima Gradiška i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH, a na ostalim zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Ostavite komentar: