Stanje na putevima BiH ovog jutra: Vozači, mogući su kraći zastoji na zonami radova

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ je prohodna, a kraći zastoji su mogući na putnim pravcima gdje se izvode radovi i gdje saobraćaj reguliše privremeno postavljena saobraćajna signalizacija.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni, a vozačima se savjetuje maksimalno oprezna vožnja, prilagođenu stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja u tunelima “Kalovita brda” na magistralnom putu LJubogošta-Pale, Čemerno na dionici Brod na Drini 2-Vrba, Čeljigovići na dionici Lapišnica-LJubogošta, Stambulčić na dionici Pale-Podgrab i u tunelu “Ugar” na dionici magistralnog puta Crna Rijeka-Ugar.

Izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionicama Ćesim-Pridvorci, Tedin Han-entitetska granica /Križ/, Kotor Varoš-Obodnik, na spoju magistralnih puteva Milići-Vlasenica-Han Pijesak i Vlasenica-Tišća, Ćesim-Pridvorci, Dobro Polje-Miljevina.

Zbog izvođenja radova na magistralnom putu Bijeljina-Brčko i dionici regionalnog puta Jezero-Šipovo saobraćaj se od 7 do 17 časova odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog aktiviranja klizišta saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom na regionalnom putu Čajniče-Miljeno u mjestu Luke, na dionici Kozarac-Mrakovica i na regionalnom putu R-476 Ukrina-Gornja Vijaka, dok je obustavljen na dionici regionalnog puta Mrakovica-Podgradci.

Zbog izvođenja deminerskih radova do 15 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja u Vojkovićima, na dionici magistralnog puta Brod-Odžak u mjestu Klakar Donji, na dionici regionalnog puta Derventa-Podnovlje u mjestu Gornji Božinci.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice 2- Šargovac u mjestu Trn, jer nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Ostavite komentar: