Stanivuković i Trivićeva pisali vladiki Jefremu: Zašto Banjaluka ćuti povodom dešavanja u Crnoj Gori

Poslanici PDP u Narodnoj skupštini Repubilke Srpske Jelena Trivić i Draško Stanivukovići uputili su danas otvoreno pismo vladiki banjalučkom Jefremu pitajući ga zašto Banjaluka ćuti povodom dešavanja u Crnoj Gori.

– Vaše preosveštenstvo, zaista bi bio red da pozovete narod na veliki skup podrške pravoslavnima u Crnoj Gori, jer nije naše da sjedimo i čekamo rasplet situacije, već da sestrama i braći kažemo da nisu sami, da je bastion srpstva uz njih svim srcem i dušom svojom – naveli su poslanici u pismu.

Kako su naveli, pismo pišu kao „kao pravoslavni hrišćani, Srbi, djeca naše majke Crkve.“

Pišemo Vam jer moramo, djeca moraju nekad da bude zaspalu majku. Svi znamo šta se desilo 26.12. u Crnoj Gori. Svi znamo kako su sestre i braća iz Mitropolije Crnogorsko-primorske, eparhija Budimljansko-nikšićke, Mileševske i Zahumsko-hercegovačke odreagovali na pokušaj otimanja vlastitog identiteta.

Navode da su ustali svi gradovi Crne Gore. Ustala je Podgorica, Danilovgrad, Berane, Herceg Novi, Bar, Nikšić, Mojkovac…

ОТВОРЕНО ПИСМО ЊЕГОВОМ ПРЕОСВЕШТЕНСТВУ ВЛАДИКИ БАЊАЛУЧКОМ ЈЕФРЕМУВаше преосвештенство, мир Божји, Христос се роди!…

Publiée par Jelena Trivic sur Mardi 14 janvier 2020

 

– Suze same idu kada se pogleda video plemena Kuči koje kroz krš ide u litiji ka Podgorici i pjeva ‘Hriste Bože raspeti i sveti’ ili slika Isaka Simićevića koji nosi krst kroz durmitorsku mećavu i predvodi litiju. Navode da podršku braći u Crnoj Gori daju pravoslavni Srbi širom svijeta u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Parizu, Nju Jorku, Mrkonjiću, Trebinju, Nevesinju…Samo Banjaluka ćuti i sjedi – navode oni u pismu.

– Zar braća ne zaslužuju našu podršku? Zar najzapadnija srpska prestonica ima pravo da bude pasivni posmatrač? Čast i obraz eparhije na čijem ste čelu odbranila je grupa navijača, studenata, članova patriotskih organizacija i građana koji su im se pridružili u samoinicijativnom skupu u porti Hrama Hrista Spasitelja 29.12.2019. Podrška stiže i od brojnih muslimana, samo za primjer navodimo obraćanje hercegnovskog efendije Huseina Hodžića ispred crkve Svetog Arhangela Mihajla u Herceg Novom – navode oni.

Poslanici naglašavaju da podršku pravoslavcima daju i katolici.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Publiée par BL Portal sur Dimanche 29 décembre 2019

 Ostavite komentar: