Šta vas očekuje na plažama u Grčkoj?

Od ponedjeljka državljani Srbije u Grčku mogu bez testiranja i izolacije.
Nekoliko grupa turista kreće na ljetovanje u Grčku u ponedeljak. Direktor Jute Aleksandar Seničić kaže da od ponedjeljka od 23 sata srpski građani mogu da uđu u Grčku bez ikakvih testiranja i mjera karantina.

Postoji interesovanje za prve polaske, kaže Seničić za RTS dodajući da su neki aranžmane uplatili još ranije, a nešto su i novi gosti.

Prvih nekoliko grupa putuje na jonsku obalu, u sjevernu Grčku, istočni dio obale, kao i na treći prst Halkidikija.
Na plažama je potrebno držati fizičku distancu, a direktor Jute smatra da uvedene mjere neće u značajnoj mjeri uticati na kvalitet odmora.
Ruta putovanja nešto je drugačija. Obično se u Grčku ulazilo iz Makedonije, ali to ove godine neće biti moguće jer ta zemlja još nije otvorila svoje granice.

Ove godine u Grčku će se putovati preko Bugaske, sa kojom su granice otvorene 1. juna. Novine očekuju turiste i kada je riječ o smještaju. U privatne objekte neće moći da se uđe prije 12 časova, a u hotele ne prije 16 časova.

Seničić kaže da su rokovi za ulazak pomjereni zbog propisanih mjera dezinfekcije. Takođe, neće više biti švedskih stolova, već će svi gosti biti usluživani direktno.

Direktor Jute navodi da bi do kraja juna trebalo da budu poznate informacije o čarter letovima za grčka ostrva i Tursku, a nakon toga i za Egipat i Tunis.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: