Šta se dešava sa vremenom! Meteorolog: Nije nemoguće da imamo opet snijeg u aprilu

11.04.2024. | 07:59

Pred nama je još jedan sunčan i vrući period sa letnjim temperaturama koje će dostizati čak 31. podeok, što je karakterističnije za ljetnje nego za proljećne mjesece.

Do kada će trajati ovakvo vrijeme provjeravala je novinarka Kurir televizije Tamara Stanković u razgovoru s meteorologom Nedeljkom Todorovićem.

– Pa sunčano i toplo vrijeme ili natprosječno vrijeme zadržalo bi se narednih još jedno 7-8 dana, znači negdje do, hajde da kažemo, 15. aprila. S tim da bi u drugom dijelu ove sedmice bio blagi pad temperature za 2-3 stepena. U suštini i bez padavina, znači pravo ljetnje vreme u aprilu – rekao je Todorović.

Prošle godine u ovo vrijeme nas je dočekao bijeli pokrivač. Da li možda možemo i ovog proljeća očekivati snijeg u nižim predjelima?

– Pa mala je vjerovatnoća, ali ja bih podsjetio da je u prethodne tri godine u aprilu padao snijeg , u Beogradu ga je prošle godine 5. aprila bilo skoro 20 centimetara. Ima nagoveštaja da u drugom dijelu aprila bude zahlađenje, dovoljno da očekujemo snijeg u planinskim predjelima. Još je neizvesno koliko bi bio taj pad temperature u odnosu na ove tople dane. U svakom slučaju to je samo nagovještaj promene vremena u smislu pada temperature – zaključio je Todorović, piše Kurir.