Šta ako vas korona “uhvati” u Hrvatskoj?

Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije, izjavio je putem Skypea u HRT-ovom Studiju 4 da u Istri nema novozaraženih, da je napravljen veliki broj testiranja i da je sve pod kontrolom.

Na pitanje znaju li se protokoli u turističkim objektima kako će se postupati u slučaju zaraženih gostiju, Kozlevac je rekao da se tačno zna kako će se postupiti sa svakim gostom, bez obzira na to bio on u hotelu, turističkom naselju, kod privatnog iznajmljivača.

“Ako je gost pozitivan na korona virus onda ga se zbrinjava u bolnicu. Kontakti se stavljaju u samoizolaciju, ali se odmah počinje postupak repatrijacije, odnosno vraćanje u matičnu državu”, kazao je za HTV.

Na području Istarske županije širi se mreža turističkih ambulanti, rekao je Kozlevac i napomenuo kako očekuje od Nacionalnog stožera, odnosno od Ministarstva zdravstva da im uputi devet medicinskih sestara i šest ljekara koji će biti raspoređeni u turističkim kućama.

Naglasio je da je na području svakog grada u županiji za potrebe samoizolacije stavljeno na dispoziciju nekoliko smještajnih jedinica, prenosi N1.

Ostavite komentar: