Srpski povratnici očajni: Regionalni makadamski put Drvar-Glamoč nefunkcionalan

03.04.2024. | 09:31

Regionalni put koji povezuje opštine Drvar i Glamoč gotovo je nefunkcionalan zbog oštećenja, rekao je Srni mještanin zaseoka Crni Vrh Trivo Srdić.

On je naveo da ova saobraćajnica u proteklih nekoliko decenija nikada nije bila u gorem stanju.

“Put je prepun rupa, kamenja i jedino se terenskim vozilima može proći”, rekao je Srdić, koji živi na pola puta od Drvara do Glamoča i tridesetak kilometara je udaljen od prve prodavnice, ali i zdravstvene ustanove.

On je ukazao da se put uništavaju i kamioni koji svakodnevno prevoze balvane iz šume.

“Rijetko ko se odluči za povratak jer nema uslova, nema puta”, istakao je Srdić i dodao da se regionalni put između Drvara i Glamoča godišnje malo popravi i da je to sve.

Prema njegovim navodima, srpski povratnici u ovaj kraj decenijama apeluju da se nešto preduzme, ali uzalud.

“Ovo je prava katastrofa. Svoji smo na svome, ali u uslovima nedostojnim za život. Godinama apelujemo i molimo da nam se stvori jedan od osnovnih uslova za život, ali niko ništa da kaže, pa ni da obeća”, rekao je Srdić.

On je pozvao institucije Republike Srpske i Srbije da pomognu u rješavanju ovog višedecenijskog problema jer, kako kaže, oni su jedina nada srpskim povratnicima u Krajini.

Da je stanje puta od Drvara do Glamoča katastrofalno uvjerio se i novinar Srne koji je šezdesetak kilometara lošim makadamom putovao oko tri sata.