Srebrenak Golić: Јedinstvenom evidencijom lakše do elektronskih dozvola

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da će jedinstvenom zemljišno-knjižnom evidencijom biti omogućen lakši prelazak na elektronsko izdavanje građevinskih dozvola.

Golićeva je tokom sastanka u Banjaluci sa gradonačelnicima Banjaluke Igorom Radojičićem i Prijedora Milenkom Đakovićem, direktorom Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose Bosiljkom Predragović i predstavnikom Pravobranilaštva Republike Srpske rekla da ohrabruje informacija iz Republičke geodetske uprave da će javna izlaganja u svim katastarskim banjalučkim opštinama i usaglašavanje zemljišno-knjižnih evidencija biti završena najkasnije do kraja 2020. godine.

“To će umnogome ubrzati postupke izdavanja građevinskih dozvola, jer je neusklađenost zemljišno-knjižnih evidencija do sada predstavljala kočnicu u vođenju postupaka, ali ozbiljan razlog za veliki broj bespravno sagrađenih objekata”, istakla je Golićeva.

Predragović je informisala učesnike sastanka da su završena javna izlaganja u svima katastarskim opštinama u obuhvatu regionalnog vodovodnog sistema, što će omogućiti nastavak izgradnje sekundarne mreže u tri pravca, i to prema široj zoni Bronzanog Majdana sa više sela i zaselaka, zatim u pravcu Slavićka-Radosavska i prema Gornjoj i Donjoj Piskavici.

Izgradnjom regionalnog vodovodnog sistema “Crno vrelo” oko 13.000 domaćinstava u Banjaluci i Prijedoru imaće kvalitetno snabdijevanje vodom, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Na sastanku je razgovarano i o kapitalnim projektima iz oblasti saobraćajne infrastrukture na području Banjaluke i o načinima rješavanja imovinsko-pravnih odnosa koji mogu biti smetnja za izdavanje građevinskih dozvola.

 

Izvor / Foto:(SRNA)

 

Ostavite komentar: