“Srbi za Srbe” donirali traktor: Pomoć za šestočlanu porodicu Marčeta

30.11.2023. | 12:08

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” donirala je traktor šestočlanoj porodici Marčeta, koja živi u objektu nekadašnje područne škole u selu Prekaja nadomak Drvara.

Saša Vignjević iz ove humanitarne organizacije rekao je Srni da Marčete imaju četvoro maloljetne djece, nemaju riješeno stambeno pitanje, te da su im donirali traktor koji će im olakšati svakodnevne seoske poslove od kojih oni žive.

Članovi ove humanitarne organizacije posjetili su nekoliko porodica u Drvaru kojima je potrebna pomoć.

“Riječ je o porodicama koje imaju d‌jecu i kojima je potrebna pomoć uglavnom u rješavanju stambenog pitanja, a ima i onih kojima su potrebni kućni aparati ili mehanizacija”, naveo je Vignjević.

Prema njegovim riječima, ova organizacija namjerava da pomogne i porodicama Raca i Pećanac.

On je rekao da porodica Pećanac živi u trošnoj porodičnoj kući u kojoj nema vode, ni osnovnih kućnih aparata, da je samohrana majka Tijana zaposlena u lokalnoj tekstilnoj firmi i sa malom radničkom platom izdržava troje maloljetne d‌jece.

U porodici Raca, kako je naveo, samohrana majka Svetlana je nezaposlena, živi sa kćerkom Katarinom koja od rođenja ima srčanih problema, i nemaju čak ni socijalnu pomoć.

Vignjević je naglasio da članovi organizacije “Srbi za Srbe” namjeravaju da posjete i pomognu ugrožene porodice u zapadnokrajiškim opštinama, te pozvao ljude da podrže ovy akciju pozivom na broj 17763, a cijena poziva je 3.00 KM.