“Smetovi su veći od metar”: Zbog snijega “odsječeno” selo u BiH, ljudi nemaju ni struje

Zbog snježnih padavina veliki broj sela je od juče bez struje na području opštine Foča, a putevi u višim predjelima su teško prohodni ili neprohodni.

Najkritičnije je na području Meštrevca, na platou kanjona Tare, koji je već nekoliko dana odsječen od ostatka opštine i bez struje.

Načelnik Milan Vukadinović kaže da se čeka teška mehanizacija i da bi u toku današnjeg dana trebalo da počne čišćenje tog pravca.

“Na području Meštrevca smetovi su veći od metar. Na sva ostala područja, gdje god je potrebno, upućene su mašine, tako da očekujemo da ćemo narednih dana imati sve pod kontrolom”, rekao je Vukadinović.

On je pozvao sve predsjednike mjesnih zajednica, gdje god je problem sa snježnim smetovima, da se jave, kako bi opština, koliko joj mogućnosti dozvoljavaju, uputila mehanizaciju da se pročiste putevi.

Teško prohodni putevi i nepristupačan teren zadaju dosta muke radnicima “Elektrodistribucije” koji ulažu maksimalan napor da otklone kvarove na dalekovodima. Od jutros su uspjeli da saniraju veliki broj kvarova, a bez struje su i dalje Zavait, Meštrevac, Zakmur i sela u okolini Miljevine, piše Avaz.

Ostavite komentar: