Slučaj ‘Dragičević’: Ifet Feraget podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, danas je, tačno u 5 do 12, Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine predao apelaciju Davora Dragičevića, koju je ranije više puta najavljivao.

“Apelaciju sam predao upravo na dan Davidove druge sahrane kao jedan simboličan čin i znak da je vrijeme da se ovaj slučaj počne rješavati ali i kao znak da borba za istinu i pravdu u predmetu David Dragičević (kao i predmetu Dženan Memić) mora biti dovedena do kraja.

Apelaciju sam podnio zbog kršenja prava na život, odnosno neprovođenja djelotvorne istrage, s obzirom na to da je dosadašnja istraga očigledno imala za cilj zataškavanje otmice i teškog ubistva Davida Dragičevića, zbog kršenja zabrane nehumanog postupanja prema oštećenom, zbog kršenja prava na pravično suđenje, zbog kršenja prava na djelotvoran pravni lijek i zbog kršenja prava zabrane diskriminacije po bilo kojem osnovu”, izjavio je Ifet Feraget za portal Radiosarajevo.ba.

Istom apelacijom je, kako nam je kazao, osporio i naredbe Republičkoj javnog tužilaštva RS o obustavljanju istrage protiv Željka Karana i nesprovođenja istrage protiv Darka Ilića, Dubravka Kremenovića i drugih pripadnika MUP RS-a.

Navedena lica više puta su se, nezvanično, dovodila u vezu sa ubistvom Davida Dragičevića koji je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci. Njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije u rijeci Crkvena, na ušću u rijeku Vrbas.

 

Ostavite komentar: