“Slobodni građani Banjaluke” prošetali gradom za Davida Dragičevića

U Banjaluci je kasno poslijepodne saslušano nekoliko članova grupe Pravda za Davida, te građana koji podržavaju borbu porodice Dragičević.

S druge strane, ponovo su zapaljenje svijeće, za stradalog Davida, a neformalna grupa Slobodni građani Banja Luke, održala je šetnju.

Zbog čega su saslušani pojedini članovi grupe – nije poznato, Policijska uprava Banjaluka ne dalje informacije. Međutim, oni koji su bili saslušani – pokazali su dokument u kojem je naznačeno da je to bilo zbog “narušavanja javnog reda i mira tokom nenajavljene šetnje 27. januara”.

Ispred Hrama Hrista spasitelja 9. februara građani su se ponovo okupili i zapalili svijeće.

Reporterka Snežana Mitrović javlja da se predmet u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka i dalje vodi u predistražnim radnjama. To znači da se od polovine 2018. godine nije ništa promijenilo u istrazi smrti Davida Dragičevića.

Neformalna grupa koji sebe zove “Slobodni građani Banjaluke” šetali su od Narodnog pozorišta Republike Srpske do gradskog mosta. Šetnju je pratila uniformisana policija, koja je uopozoravala građane da se raziđu jer skup nije prijavljen.

Sve je proteklo bez incidenata, a policija je legitimisala nekoliko građana.

 

Izvor:(N1 BiH)        Foto:(Snežana Mitrović / Twitter)

 

Ostavite komentar: