Slabija kupovna moć: Građani Srpske biraju kraće odmore na moru

Da mnogi građani Srpske, uprkos besparici, ne odustaju od mora, ali umjesto desetodnevnog aranžmana biraju pet ili čak dva noćenja, svjedoče u turističkim agencijama, gdje kažu da je interesovanje za vikend ture veće nego lani.

Kako navode u agencijama, stanovnici na vikend ture najčešće odlaze u Makarsku i okolne primorske gradove u Hrvatskoj, a čest izbor je i Neum.

U turističkoj agenciji “Vuković” iz Prijedora kazali su za “Glas Srpske” da za vikend ture vlada veliko interesovanje, a u stopu ih prate petodnevni aranžmani.

“Ture radimo za Makarsku i Neum. Našim klijentima je Makarska rivijera destinacija broj jedan”, kazali su u ovoj agenciji.

Objasnili su da o povećom interesovanju svjedoči to što su termini za petodnevne aranžmane rasprodati do kraja jula.

“Vikend u Makarskoj u predsezoni košta 109 KM, a u sezoni idu i do 139 KM, a to su cijene bez hrane, jer je riječ o privatnom smještaju. Što se tiče Neuma, putnike vodimo u hotelski smještaj, gdje noćenje sa doručkom košta 179 KM, a polupansion 199 KM”, istakli su u “Vukoviću”, dodajući da putuju podjednako sve uzrasne grupe, od porodica sa malom djecom do penzionera.

Slično kažu i u banjalučkoj turističkoj agenciji “Kompas turs”, gdje ističu da su termini za Makarsku popunjeni do druge polovine avgusta.

“Kupovna moć nam je, nažalost, takva da se jeftini aranžmani uvijek prvi rasprodaju”, kazali su u ovoj agenciji.

Da mnogima problem ne predstavlja duže putovanje radi samo jednog dana kupanja u moru, potvrđuju u banjalučkoj agenciji “Travel 4 Fun”.

“Jednodnevni aranžmani u Makarsku i Split idu poprilično dobro. Prošle godine u ovo doba smo imali ponude samo za Neum i možemo reći da je interesovanje veće nego lani”, kazali su u ovoj agenciji, dodajući da jednodnevni izlet na obje destinacije košta 39 maraka.

U “Happdž travel” agenciji iz Bijeljine kažu da u ponudi nemaju kratka putovanja vikendom, a građani su najviše zainteresovani za aranžmane na sedam dana.

“Raspituju se za razne destinacije, od Crne Gore, Turske, Grčke, pa i Egipta”, kazali su u toj agenciji.

Banjalučanka Milica P. kaže da je odlazak na more za vikend preko neke od agencija odlična stvar.

“Ne košta mnogo i sve je organizovano. Smještaj je odličan i uvijek blizu glavnog kupališta, pa ne morate da razmišljate o prevozu i rezervacijama, vaše je samo da uživate u suncu i moru”, kazala je ona.

Objasnila je da je ovo sjajna prilika i za one koji nisu u mogućnosti da više dana provedu na moru, ali i za one kojima je potreban predah od naporne radne sedmice.

Vaučeri

U bijeljinskoj turističkoj agenciji “Happy travel” kažu da nema pravila ko više putuje, starija ili mlađa populacija.

“U posljednjih nekoliko dana više nam se javljaju stariji sugrađani i raspituju se za vaučere, koji će se u Srpskoj ponovo moći koristiti od 1. jula. Žele da iskoriste tu priliku za produžene vikende u domaćim destinacijama”, kazali su u ovoj agenciji.

Ostavite komentar: