Skupštinska većina poručuje gradonačelniku Petroviću: Dijelite ovaj narod i ovaj grad

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović odbacio je sve predložene amandmane na prijedlog budžeta grada i pozvao Skupštinu grada na usaglašavanje tokom pauze. Nakon toga SDS je odustao od svojih 10 amandmana, kao i PDP od svog jednog amandmana.

U ime Koalicije za Bijeljinu koja čini skupštinsku većinu odbornik SNSD Miroslav Milovanović je odgovorio da ne povlači predložene amandmane.

Odbornik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović je u obraćanju nazvao političarenjem i predstavom za javnost djelovanje gradonačelnika i odbornika koji ga podržavaju.

“Oni dijele ovaj narod i ovaj grad, za njih postoje dvije Bijeljine, jedna koja je njima dala podršku i druga koja je podržala Koaliciju za Bijeljinu”, ocijenio je Mitrović.

On je kritikovao gradonačelnika i zbog povećanja plata zaposlenih u Gradskoj upravi, jer plate nisu povećane i drugim zaposlenim u javnim ustanovama čiji je grad osnivač.

Odbornik SDS- Semberija Mladen Petrović je naveo da je sramota da su plate za isti rad za 50 odsto veće u Gradskoj upravi nego u gradskim ustanovama poput Direkcije za razvoj grada na čijem je čelu doskora bio.

U Bijeljini traje sjednica Skupštine grada na kojoj se drugi put razmatra prijedlog budžeta od 51,5 miliona maraka, a rad će biti nastavljen nakon pauze za usaglašavanje.

Ostavite komentar: