Skupština Udruženja novinara Republike Srpske: Danijel Simić izabran za predsjednika

Udruženje novinara Republike Srpske nastaviće nepristrasan rad i borbu za što bolji položaj novinara u društvu, izjavio je Danijel Simić koji je danas izabran za predsjednika ovog udruženja.

“Nastavićemo međunarodnu saradnju, a u ovom mandatu postavićemo temelje za dugotrajan rad Udruženja novinara Republike Srpske. Izuzetno je bilo važno što je prije četiri godine reaktiviran rad Udruženja novinara, jer novinari u Srpskoj žive i rade u specifičnim uslovima”, rekao je novinarima Simić.

Simića, koji je do sada bio vršilac dužnosti predsjednika Udruženja, izabrala je Skupština Udruženja novinara, Branimir Đuričić je reizabran za predsjednika Skupštine Udruženja novinara Srpske, a Mira Kostović za potpredsjednika Udruženja.

Kostovićeva je naglasila da se prilikom formiranja organa Udruženja vodilo računa o regionalnoj i redakcijskoj zastupljenosti.

“U ovom trenutku najvažnije nam je jedinstvo, stoga pozivam sve kolege da nam se priključe kako bismo zajednički rješavali probleme sa kojima se suočavamo”, rekla je Kostovićeva.

Skupština Udruženja novinara usvojila je i program rada u narednom četvorogodišnjem periodu i izvještaj o dosadašnjem radu, te konstituisala organe Udruženja.

Pravo glasa i učešća na Skupštini imali su svi novinari upisani u registar udruženja, odnosno oni koji su prisustvom Skupštini pristupili Udruženju.

Udruženje novinara Republike Srpske osnovano je 1996. godine, ali je nekoliko puta prekidalo rad. Posljednja reaktivacija rada Udruženja novinara desila se 2019. godine.

Ostavite komentar: