Sjednica Predsjedništva BORS-a: Savić tvrdi da su napravljeni pomaci o položaju boračkih kategorija

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Aleksandar Savić rekao je danas da su napravljeni pomaci zajedno sa predstavnicima vlasti kada je riječ o položaju boračkih kategorija u Srpskoj, a da će neke dileme između BORS-a i Vlade Srpske biti riješene u narednom periodu.

“Postoji dobra volja da se aktuelna pitanja stave na dnevni red kako bi BORS djelimično bio zadovoljan rješenjima”, rekao je Savić novinarima u Gacku gdje je održana sjednica Predsjedništva BORS-a.

On je istakao da boračka populacija u Srpskoj prvenstveno nije zaposlena, a trenutno je neophodno oko 37 miliona KM za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca, budući da ima oko 4.000 novih zahtjeva.

Savić je poručio da je BORS iznad svih, iako postoje nesporazumi.

Predsjednik Koordinacionog odbora boračkih organizacija istočne Hercegovine Slobodan Ilić rekao je da je današnjim sastankom pokušano da se ostvari jedinstvo u BORS-u, koje je narušeno.

Ilić smatra da su neki od razloga narušenog jedinstva lične ambicije, zasićenje nekih od članova, ali i miješanje politike.

“To nam otežava rad i ako se nešto ne promijeni teže ćemo doći do ostvarenja ciljeva. Samo jedinstvena Boračka organizacija može dati konačan rezultat u borbi za ostvarivanje potreba onih koji su nas birali”, rekao je Ilić.

On je istakao da u Gacku nema nezaposlene djece poginulih boraca, a riješena su i sva pitanja prioritetnih kategorija.

Ostavite komentar: