Sjećanje na heroje ne blijedi! Služen parastos poginulim radnicima UKC Srpske

U Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske služen je parastos za pet boraca ove zdravstvene ustanove poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da rukovodstvo i radnici ove ustanove nikad neće zaboraviti kolege koji su za Republiku Srpsku dale ono najvrijednije – svoje živote.

“Naš osnovni zadatak je da vodimo brigu o svojim pacijentima, ali isto tako posvećujemo pažnju svojim zaposlenima, članovima njihovih porodica, penzionerima i naravno članovima porodica naših poginulih radnika”, rekao je Đajić novinarima u Banjaluci.

Đajić je naglasio da su vrata UKC-a ovim porodicama otvorena 24 časa dnevno, te je rukovodstvo ove ustanove uvijek bilo tu da im pomogne u rješavanju svih njihovih životnih problema.

“Nećemo dozvoliti da sjećanje na ove heroje izblijedi”, poručio je Đajić.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije grada Banjaluka Goran Rogić rekao je da je 2. avgust upisan u kalendar značajnih datuma koje obilježava ova organizacija, kada se služi pomen poginulim junacima UKC-a.

“Ne umiru oni koji se sahranjuju – nego oni koji se zaborave. Današnje naše okupljanje je dokaz da naši najmiliji nisu i neće biti zaboravljeni”, naglasio je Rogić.

Milosava Kajkut, majka poginulog borca Zorana Kajkuta, istakla je da je ovo težak dan za nju i njenu porodicu, ali da je ponosna kad vidi da žrtva njenog sina nije zaboravljena.

“Zahvalna sam rukovodstvu UKC-a što su nas nisu zaboravili”, rekla je Kajkutova.

Osim članova porodica poginulih boraca, predstavnika Boračke organizacije Banjaluke i rukovodstva UKC-a, parastosu su prisustvovali i mnogobrojni radnici ove zdravstvene ustanove.

Ostavite komentar: