Situacija u Kantonu Sarajevo: Korona virus potvrđen kod 54 osobe, 21 se izliječila

Nakon što je obrađeno 196 testova, potvrđena su 54 nova slučaja zaraze korona virusom u Kantonu Sarajevo, saopštili su iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Radi se o rezultatima analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 21. do 25. jula ove godine.

“Dodavanjem i ovih rezultata, u Kantonu Sarajevo trenutno je 1.188 aktivnih slučajeva”, kažu iz ovog kantonalnog zavoda.

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 75 osoba. Većina ih je vitalno stabilna, dok jedna od njih koristi podršku respiratora pri disanju. Tri osobe su otpuštene sa ovog bolničkog liječenja.

“U protekla 24 sata, evidentiran je oporavak 21 osobe od zarazne bolesti COVID-19. Ukupno do sada u Kantonu Sarajevo su izliječene 723 osobe, dok ih je, nažalost, 25 preminulo”, ističu iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

U periodu od 12. do 26. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naložene su 1.694 samoizolacije.

Ostavite komentar: