Sindikat nezadovoljan platama: Svi u MUP-u Srpske da dobiju po 67 maraka

Sindikat radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske traži da osnovica na koju će biti obračunato povećanje plate od pet odsto zaposlenima u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske bude jedinstvena za sve.

Predsjednik Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anica Jondić rekla je na konferenciji za novinare da bi po tom osnovu svi zaposleni u MUP-u, njih 7.200, dobili povećanje 66 odnosno 67 KM.

Ona tvrdi da zaposleni u MUP-u nisu dobili isto povećanje kao prosvjetari i zaposleni u pravosuđu, nakon što je u maju usvojen Zakon o platama i da sindikat traži od Vlade Srpske odgovor zašto je primjenjen asimetričan pristup.

“Sindikat policije insistira da se nađe modus da se topli obrok i dio regresa izdvoje iz plata, kao i naknada za policijske službenike tretira kao naknada, a ne da je u sastavu plate”, rekla je Jondićeva.

Ona je napomenula da Sindikat policije od 2019. godine uporno traži da se prekovremeni radni časovi, koji se ne mogu kompenzovati u slobodne dane i sate, plate, te da se ovo pitanje hitno mora rješavati.

Ostavite komentar: