Sindikalci vratili tradiciju u grad: Gradonačelnik Mostarcima dijelio grah

Proslava Međunarodnog praznika rada uz sindikalni grah održana je u nedjelju na mostarskom gradskom šetalištu kod parka Zrinjevac, a Mostarcima je grah dijelio gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

“Došao sam kao radnik proslaviti s građanima Mostara Međunarodni praznik rada”, istakao je Kordić.

Zahvalio je sindikatima što su nakon dugo godina ponovno vratili tradiciju u grad a to je dijeljenje graha i prigodnih pića građanima Mostara povodom proslave praznika rada, prenosi Fena.

Predsjednik Unije neovisnih sindikata Josip Milić, koji je dijelio grah uz mostarskog gradonačelnika, kazao je kako su se nakon 15 godina uspjeli okupiti ovdje u parku kako bi obilježili ovaj radnički praznik jednim težačkim jelom, a to je grah.

Milić je naveo kako su, uz pomoć gradonačelnika Mostara, sindikata HT-a i Sindikata Gradske uprave Grada Mostara, uspjeli realizovati dijeljenje graha građanima Mostara.

Poručio je kako je Gradska uprava donijela jedan jako važan zakon za radnike i poboljšanje njihovih statusa, a to je neradna nedjelja za trgovce.

“To je ono što smo mi sindikati tražili prije 15 godina i nailazili smo na nerazumijevanje”, istakao je Milić.

Podsjetio je kako se na današnji dan dogodila se prekretnica kada su protestovali radnici boreći se za osmosatno radno vrijeme i danas je to stečevina koju svi imamo.

Milić je istakao kako je nužna veća plata da čovjek može dostojno živjeti od svoje plate od prvoga do prvoga, da ne mora muku mučiti i da ne mora novce posuđivati.

Na gradskom šetalištu zatekli smo Ivu koji nam je kazao kako je važno da se u ovom vremenu, kršenja prava radnika, prisjetimo kako su se oni izborili za svoja prava, te da je na nama da to čuvamo.

Rada iz Mostara nam je kazala kako joj je drago da se građani na ovaj način mogu okupiti.

Izrazila je nadu u to da je pandemija iza nas, a sloboda života ispred nas.

Ostavite komentar: