Šeranić i Gudeljevićeva saglasni: Građanima obezbijediti adekvatne i priznate kovid potvrde

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar civilnih poslova u Savjetu ministara Ankica Gudeljević konstatovali su da je jedan od izazova nosioca svih nivoa vlasti obezbjeđivanje adekvatnih i priznatih kovid potvrda za potrebe stanovništva, s ciljem nesmetanog kretanja.

Na sastanku u Banjaluci konstatovano je da je jedan od izazova i promocija vakcinacije kao najbolje mjere za stavljanje pandemije virusa korona pod kontrolu, a u skladu sa dostupnošću vakcina, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.
Na sastanku, kojem je prisustvovao i direktor Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković, razgovarano je o saradnji koju ministarstva ostvaruju u periodu borbe protiv pandemije virusa korona, u skladu sa svojim nadležnostima, kao i izazovima sa kojima se suočavaju, posebno po pitanju važnosti vakcinacije stanovništva protiv kovida 19.
Šeranić je iznio informacije o dasadašnjem toku procesa vakcinacije stanovništva u Republici Srpskoj, dostupnosti nekoliko vrsta vakcina, kao i načinima na koje se stanovništvo prijavljuje za imunizaciju.
Razgovarano je i o očekivanjima za dalje isporuke vakcina iz “Kovaks” mehanizma, kao i “EU4 for health” programa, koje koordiniše Ministarstvo civilnih poslova.
Gudeljevićeva je istakla da se sa isporukom većih količina vakcina vide rezultati dosadašnjeg rada svih onih koji su, u skladu sa svojim ulogama, snažno angažovani na njihovom obezbjeđivanju.

Ostavite komentar: