Savčić posjetio Kostajnicu: Boračka organizacija Srpske će pomoći u skladu sa mogućnostima

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić poručio je danas u Kostajnici da ono što je odbranjeno u ratu mora biti očuvano u miru, bez obzira o kakvim se izazovima radi.

“Nismo pošteđeni u posljednjoj deceniji ni poplava ni zemljotresa, ali ne smijemo klonuti duhom, moramo ostati jedinstveni i pomagati jedni drugima koliko možemo”, rekao je Savčić.

Savčić je rekao novinarima da je došao u Kostajnicu na poziv saboraca i da obiđe najugroženije pripadnike Boračke organizacije čiji su objekti teško oštećeni u nedavnom zemljotresu.

On je obećao pomoć Boračke organizacije Republike Srpske u skladu sa mogućnostima ove organizacije.

“Mi nismo u mogućnosti da mnogo pomognemo. Naša pomoć će biti u onoj mjeri u kojoj je to moguće, neće biti ni simbolična, ali neće biti ni posebno velika, jer nemamo dovoljno sredstava za ovu namjenu”, rekao je Savčić.

On je pozvao građane, institucije, lokalne zajednice, javna i privatna preduzeća da pomognu Kostajnici koliko mogu da se što prije saniraju posljedice zemljotresa i da se narod zadrži na ovom području.

Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je da se kategorizacija objekata vrši na osnovu propisane metodologije u kojoj je tačno opisano šta na objektu mora biti oštećeno za određenu kategoriju.

Prema njegovim riječima, kategorizacija bi trebalo da bude završena za dvadesetak dana.

Ranko Maleš, borac prve kategorije iz sela Petrinja, rekao je da mu ova posjeta mnogo znači i da je svaka pomoć sada dobrodošla.

Njegova kuća je kategorisana četvrtim stepenom oštećenja i on kaže da nema zida u kući koji nije popucao, posebno gornji sprat, pa sa suprugom i majkom sada boravi u prizemlju kuće.

Ostavite komentar: