Sastanak u Banjaluci: Poreske uprave Srpske i Crne Gore intenziviraju saradnju

Poreska uprava Republike Srpske i Uprava prihoda i carina Crne Gore će u budućem periodu intenzivirati međusobnu saradnju u oblasti direktnih poreza, koja će se prvenstveno odnositi na unapređenje razmjene informacija i iskustava u poreskim postupcima.

Istaknuto je to na sastanku Gorana Maričića, direktora Poreske uprave Republike Srpske, sa Aleksandrom Damjanovićem, v.d. direktora Uprave prihoda i carina Crne Gore, koji je danas održan u Banjaluci.

Na sastanku je, pored intenzivnije saradnje kroz razmjenu informacija, istaknuta i opredjeljenost sa realizaciju zajedničkih projekata u budućnosti, poput organizacije zajedničkih obuka, studijskih posjeta, sa ciljem potpunije razmjene iskustava.

Maričić je upoznao kolegu iz Crne Gore sa rezultatima rada Poreske uprave Republike Srpske, dostignutom nivou poreske discipline, kao i o dostignućima na polju digitalizacije u Poreskoj upravi RS, odnosno o svim elektronskim uslugama koje su uvedene sa ciljem da se poreskim obveznicima u RS olakša i pojednostavi izvršenje njihovih poreskih obaveza. Pored toga, Maričić i Damjanović su razgovarali i o aktuelnim temama poput uticaja pandemije korona virusa na rad poreskih administracija, kao i na posljedice pandemije na ekonomije Republike Srpske i Crne Gore.

Ostavite komentar: