Sastanak predstavnika Ministarstva prosvjete i Uralske regije: Obostrano interesovanje za razvoj saradnje

Predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Uralske regije u Rusiji istakli su da postoji obostrana zainteresovanost i potencijal za razvoj saradnje i razmjenu iskustava u oblastima sporta, kulture i obrazovanja.

O značaju razvoja ovih vrsta saradnje danas je razgovarano na sastanku u Banjaluci, a izraženo je i obostrano zadovoljstvo zbog realizovane posjete delegacije Uralske regije Srpskoj, te je pohvaljen rad Predstavništva Srpske u Rusiji koje aktivno pristupa razvoju saradnje.

Sastali su se vršilac dužnosti pomoćnika ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Jasmina Boloban i pomoćnik ministra za sport Mario Đuran sa zamjenikom direktora Zlatoustovska škole za tehnologiju i ekonomiju Irinom Leonidovnom Medvedovnom i koordinatorom regionalnih i međunarodnih projekata Izdavačkom kućom “Kosomoljskaja pravda” Andrejom Petrovičem Vorebjevnim.

Bolobanova i Đuran predstavili su način na koji Vlada Srpske pristupa razvoju obrazovanja, kulture i sporta, te su informisali sagovornike o dosadašnjoj saradnji sa regijama Ruske Federacije, predstavivši mogućnosti saradnje Srpske i Uralske regije, saopšteno je iz resornog Ministarstva.

Medvedovna je predstavila pozitivna iskustva i mogućnosti saradnje sa sportskom školom za plesni sport “Veronika” u gradu Čeljabinsku i profesionalnom obrazovnom organizacijom “Zlatoustovska tehnička škola za tehnologiju i ekonomiju”.

Sagovornici iz Uralske regije predstavili su pozitivne primjere organizovanja i aktivnosti stručnih sportskih, obrazovnih i organizacija u oblasti kulture u Uralskoj regiji u vezi sa organizacijom rada sportskih škola, sportskih plesnih klubova, sportskih federacija.

Sastanku su prisustvovali i rukovodilac Odsjeka za evropske integracije i međunarodnu saradnju Zorica Garača, stručni savjetnik u Resoru za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Igor Tomić, načelnik Odjeljenja za zaštitu kulturnog nasljeđa Milica Kotur i načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću Mario Ćumurović.

Ostavite komentar: